PRAKTICKÝ A ROZOBERATEĽNÝ TRÓN WANDRACK

 

Po dlhšej dobe mi Muničák poslal niečo nové na recenziu. Reč je o rozkladacej stoličke značky Wandrack. Táto šikovná rozkladacia stolička so mnou strávila približne dva mesiace. Testoval som ju v rôznych podmienkach a hlavne na rôznom teréne. Aj keď nie som moc na kemping alebo rybárčenie našiel som si vždy priestor nato aby som ju využil. Dokonca ľudia z môjho okolia boli prekvapení keď som vytiahol konštrukciu a začal rozbaľovať. „Čo to je starec? Anténa? Uvidíš.“ (deformácia z povolania). Na stoličke ma zaujala hlavne konštrukcia a spracovanie. Farba je oliva. Nosnosť garantuje výrobca do 120kg. Kolega váži približne 105kg a stolička to ustála. Sedacia časť je z nylónu a nožičky z hliníka. Celková hmotnosť je 1,2 kg. Poďme si teda pozrieť a rozobrať podrobnosti.

 

Začnem puzdrom, v ktorom je stolička zabalená. Nylónový materiál, kde na prednej strane je vyšité čiernym nápis WANDRACK s logom. Taktiež tu nájdete nastaviteľný popruh a na bočných stranách dve oká. Z hornej strany molle väzba a zips. Tu je troška škoda, že nie je použitý YKK zips.

Prejdem na sedaciu časť. Tu WANDRACK zvolil celkom dobre. Základ tvorí nylónová spevnená časť, a taktiež sieťovaná časť ktorá zabezpečí vetranie a taktiež znižuje celkovú hmotnosť. Šitie je celkom kvalitné. Spevnená časť z nylónu je na spodnej časti a po stranách. Je celkom zaujímavé, že sa nylon až tak nenahrial, keď som bol na strelnici celý deň. Teplota bola v ten deň okolo 35 stupňov. O dva dni neskôr opäť v teréne, ale pršalo. Samozrejme stolička vonku. Celkom sme spolu zmokli. Žiadny problém. Zbalil som ju a išiel domov. O tri hodiny neskôr som ju vybral z puzdra, že ju vysuším. Bola takmer suchá. Celkom slušné. Sieťová časť sa nachádza hlavne v chrbtovej časti a taktiež po stranách. Toto zaručuje perfektné vetranie a cirkuláciu vzduchu, čo oceníte hlavne v letných dňoch. Po oboch stranách sa nachádzajú vrecká. Je tam možné odložiť čokoľvek, keďže hĺbka aj veľkosť otvoru sú dostačujúce. Jediná nevýhoda je, že sú voľne visiace. Taktiež na tejto stoličke nehľadajte lakťové opierky. Zo zadnej strany sú našité otvory, kam sa nasúvajú hliníkové nožičky. Otvory sú pogumované a spevnené. Taktiež sa tu nachádzajú oká, ktoré Vám pomôžu pri spájaní konštrukcie a sedacej časti. Veľmi praktické riešenie.

Ešte zaujímavejšia bola konštrukcia nožičiek a výstuží. Nožičky sú hrubé a časť ktorá je na zemi je pogumovaná. Toto zaručuje stabilitu aj na nerovných povrchoch. Viete si nastaviť aj výšku. Celkovo v troch bodoch. Kĺby ktoré spájajú celú hliníkovú konštrukciu sú z plastu. Čo mňa zaujalo je spôsob ako sa konštrukcia skladá a rozkladá. Celá hliníková konštrukcia je teleskopická. Perfektné riešenie. Skladanie aj rozkladanie je jednoduché. Dá sa povedať, že konštrukcia sa sama rozloží po odopnutí suchého zipsu. Zloženie je taktiež veľmi jednoduché.

 

Môj celkový dojem z WANDRACK stoličky je veľmi dobrý. Tým, že je spratná a nezaberá veľa miesta môžete si ju zobrať takmer kamkoľvek. Rybačka, grilovačka, strelnica. Už pri dlhej túre, kde sa zvažuje každý gram by som do toho nešiel. Na klasický krátky výlet alebo turistiku sa to ešte dá pri tej hmotnosti a veľkosti. Prednosti stoličky sú určite spracovanie a konštrukcia. Taktiež nájde uplatnenie pri ľuďoch, čo radi kempujú a trávia čas na rybačke, alebo záhrade. A čo je najdôležitejšie, veľmi pohodlne sa na nej sedí.

 

Autor: 9blacktrees

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *