S rukavicami Direct Action ide práca ľahšie

Po dlhšej dobe píšem recenziu, kde znova budete hltať riadky a informácie. Konkrétne o rukaviciach Direct Action Light Leather. Táto poľská firma ,ktorú už určite poznáte, sa zaoberá gearom a taktiež merchom. Takže taktické rukavice nesmú chýbať v ich portfóliu. Budem úprimný. Doteraz som si objednával rukavice z Aliexpresu. Beriem to ako spotrebný materiál. A dať za rukavice 50eur a zničiť ich behom mesiaca dvoch nie je moc rentabilné. Preto som volil lacné varianty a keď som ich zničil tak som proste zobral druhé. DA Light Leather sú ale perfektné v pomere kvalita a cena. DA spravili samozrejme viacero verzií. Teplejšie, hrubšie, tenšie.  Máte voľbu či už na leto alebo zimu. Ja som zvolil Light Leather. Veľmi ma zaujímalo ako budú fungovať pri kontakte so zbraňou.

Prvýkrát som prišiel do kontaktu s rukavicami asi pred rokom. Vtedy to bola celkom novinka. Kamarát ich vychvaľoval a mňa zaujal aj dizajn. Pri rukaviciach je asi najdôležitejšie ako sa v nich cítite a či sa vám v nich dobre pracuje. Potrebujete mať absolútny komfort. Nechcete, aby Vám boli niekde voľné, aby sa Vám veci v nich šmýkali.  Ja som ich využíval hlavne na strelnici. Musím uznať, že som mal obavy z koženej časti rukavíc. Veľmi na prekvapilo aký som mal grip a manipuláciu so zbraňou. Zbraň držala v rukách perfektne. Podotýkam, že nemám na nej žiady stipling ani grip. Perfektne sa mi v rukaviciach manipulovalo pri prebíjaní ,tasení aj press checku. Čokoľvek som potreboval spraviť rukavice mi to umožnili. V DA mysleli aj na obsluhu telefónu. Všetky prsti umožňujú prácu s dotykovým displejom. Samozrejme, nie vždy to ide na sto percent, ale odpovedať dlhou textovkou v rukaviciach asi nebudete. Na bežnú obsluhu úplne postačujúce ,takže rukavice nemusíte snímať. Šitie je precízne na každom leme. Pekný dizajnový doplnok je z prednej strany. Logo Direct Action a nápis Go Loud perfektne vyplnili prázdne miesto. Manžeta, ktorá je na zápästí, je elastická a zabraňuje, aby sa nečistoty dostali do rukavíc. Taktiež zabraňujú  vetru alebo vode ,aby sa dostali do rukavíc. Na rukaviciach sa nachádza aj putko z hypalonu. Slúži pri nasadzovaní ,alebo zvliekaní rukavíc a taktiež na uchytenie na opasku o sponu. Podľa mňa je ,ale putko veľmi malé a tenké. Vždy mi robí problém ak chcem rukavice uchytiť na sponu.  Vôbec neuľahčujú nasadzovanie alebo zvliekanie skôr naopak. Túto jedinú vec by som DA vytkol.

 

 

Rukavice som používal intenzívne či už na strelnici alebo akejkoľvek činnosti. Či to bolo vypisovanie papierov, šoférovanie, práca s mobilom alebo nosenie hardoxov vždy mi poskytli komfort. Pracovalo sa v nich pohodlne v teple aj daždi. Po dlhej dobe som našiel rukavice, ktoré vydržia a nerozpadnú sa po prvom použití. Pomer cena a kvalita je na mieste. DA síce nie je moja obľúbená značka, ale majú rešpekt za tieto rukavice.

 

Plusy:

Cena

Odolnosť

Spracovanie

Komfort

 

Mínusy:

Putko

 

Autor: 9blacktrees

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *