Recenzia: Je ľadvinka Bandicoot na každý deň?

Ahoj, dnes sa pozrieme na ľadvinku BANDICOOT od výrobcu HELIKON-TEX.

V krátkosti na začiatok, jedná sa o stredne veľkú ľadvinku s objemom 2 litre, ktorá je vyrobená z materiálu 500D nylon cordura v kombinácií s YKK zipsami. Kvalita použitých materiálov a spracovania je na veľmi dobrej úrovni, hodnej ceny ľadvinky. Použitý materiál je odolnejší ako sú bežne používané materiály a konkrétne tento mám aj na svojom EDC batohu, ktorý používam už 4 roky na služobné účely. Doposiaľ som neriešil žiadne natrhnutie, roztrhnutie, prederavenie alebo iné poškodenie materiálu a to bez ohľadu na poveternostné podmienky. Základom je správne a šetrné zaobchádzanie.

Nespornou výhodou je niekoľko možností nosenia tejto ľadvinky, nakoľko je možné ju nosiť klasicky okolo pásu, cez rameno, alebo taktiež na hrudi. Bonusom je na zadnej časti vyrezaný prierez, cez ktorý je možno pretiahnuť opasok a tak ju nosiť aj priamo v kombinácií s nohavicami. Ľadvinka má niekoľko vreciek/kapsičiek, pričom všetky sa otvárajú pomocou už spomínaných YKK zipsov, ktoré majú veľké tiahla, takže nie je problém ani pri otváraní v krízovej situácií, alebo v rukaviciach. Ľadvinka sa veľmi príjemne nosí takmer v každej z možných pozícií, pričom tu záleží na tom, ktorý typ nosenia je Vám najpríjemnejší a najpohodlnejší a teda ktorý si vyberiete a budete preferovať. Ja osobne by som odporúčal vyskúšať všetky spôsoby nosenia, avšak mne najlepšie vyhovoval ten cez rameno, kedy bola ľadvinka na hrudi. Pri tomto type nosenia máte všetko priamo pod nosom na dosah a samotné nosenie nie je otravné a ani nepohodlné. Objem 2 litre úplne postačuje na takzvané EDC nosenie gearu pre tých, ktorí nepoužívajú ruksak, alebo väčšie kapsičky cez rameno. Tí, ktorí používajú zopár vecí a nepotrebujú so sebou nosiť materiál na niekoľko dní dokonale vyplnia a využijú jej priestor. V hlavnej komore je po vybratí insertu, teda organizéru, ktorý je tam upevnený pomocou suchého zipsu možné nosiť aj zbraň a to pokojne aj služobnej veľkosti GLOCKU 17 a podobne. Menšie zbrane tam zapadnú o to viac. Pri nosení zbrane netreba zabudnúť na to, že ľadvinka nie je stavaná na rýchle tasenie a trhanie zipsu. Ľadvinku je možné nosiť na oboch stranách, čím si získa pravákov aj ľavákov. Vložený insert poskytuje výborný organizér na rozdelenie rôzneho vybavenia/vecí. Ľadvinka má celkovo 3 zipsovateľné kapsičky a vo vnútri tej najväčšej, tej v ktorej je organizér, sa nachádza oproti organizéru aj malá sieťovaná zipsovateľná priehradka a taktiež nechýba smička na upevnenie kľúčov  pomocou malej karabínky. Celý popruh ľadvinky je možné úplne odopnúť. Na prednej strane sa nachádza velcro panel zo suchého zipsu, na ktorý si môže dať každý tú svoju nášivku, alebo prípadne krvnú skupinu.

Obrovskou výhodou je množstvo farebných kombinácií a teda je vhodná na nosenie do mesta, tak aj do akcie, alebo na nejaké krátke prechádzky v prírode. Do hlavnej kapsičky sa pritom zmestí aj ľahká vetru a dažďu odolná zbaliteľná bunda. Pri nosení a využívaní sa medze predstavivosti nekladú. Je to vhodný darček pre mužov, ale vzhľadom na spomínané veľké množstvo farebných kombinácií aj pre nežné pohlavie, ktoré si takouto ľadvinkou môžu nahradiť svoje obľúbené kabelky, aby v prírode nepôsobili ako na prechádzke po nákupnom centre. Ako som už spomínal, je to výborne využiteľná, kvalitne spravovaná, pekná ľadvinka, ktorá s Vami môže veľa precestovať a pomôže Vám objaviť a spoznať nové miesta a môžete s ňou zažiť  kopec zážitkov, pri ktorých budete mať všetko čo potrebuje so sebou a poruke.

Zhrnutie – výhody:

  • Použité materiály a spracovanie v porovnaní s inými dostupnými ľadvinkami
  • Variabilita pri nosení a možnosť prispôsobenia si pre vlastné potreby
  • Veľké množstvo farebných kombinácií

nevýhody:

  • Vyššia cena, ale to je veľmi subjektívny názor
  • Absencia jemného flísu vo vnútri niektorej kapsičky, hlavne kvôli mobilným telefónom

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *