VŠETKO O ZNAČKE HELIKON

História

Spoločnosť Helikon bola založená v roku 1983 v Poľsku. Spočiatku sa firma sústredila na dovoz kempingového vybavenia zo Švédska a úzko spolupracovala so známou značkou Mora Knives. Čo sa týka vojenskej stránky veci, tá nastala po páde železnej opony v roku 1989. Hranice sa otvorili a nastal veľký dopyt po západnom vojenskom oblečení. Nosenie armádneho prebytku bolo v tej dobe veľkým módnym trendom, ktorý spoločnosť okamžite využila a začala dovážať prebytky zo zahraničia. Riaditeľ spoločnosti Grzegorz Mieszczak dodnes spomína na najpredávanejšiu položku, ktorou bola americká bunda US GI M65.

Robert De Niro v bunde GI M65 vo filme Taxi driver

Z núdze cnosť

Všetko sa raz musí skončiť a neobišlo to ani zlatú éru „armádneho prebytku“. Zdroje začali vysýchať a častokrát boli k dispozícii už len menšie čísla a niektoré položky sa dokonca definitívne vytratili. A to bol moment, ktorý firmu donútil vyrábať niektoré z najpredávanejších výrobkov. Helikon sa tak z donútenia stáva producentom a distribútorom vlastného taktického a outdoorového oblečenia. Ich výrobky začali byť populárne medzi vojakmi, policajtmi ale aj turistami a outdoorovými nadšencami.

Súčasnosť

Vďaka účasti na známom veľtrhu Shot show spoločnosť prerazila aj na americkom trhu a doteraz sú jeho stálou súčasťou. Helikon od svojho začiatku prešiel patrným vývojom, vďaka ktorému sa stáva serióznym hráčom na trhu. V súčasnosti ponúka širokú škálu sortimentu uniforiem, taktického oblečenia, batohov, obuvi a ďalšieho vybavenia. Spoločnosť získala radu ocenení a v roku 2017 spustila okrem existujúcich veľkoobchodných kanálov aj vlastný maloobchodný, prostredníctvom svojho internetového obchodu.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *