Recenzia LOWA Z-8S GTX

LOWA Z-8 GTX patrí k topánkam, ktoré som chcel už dlhšie otestovať. Dnes sa tak stalo. Predtým, než zájdem do podrobností musím uznať, že mám k značke LOWA pozitívny vzťah. Nosím už dlhšie ,,civilnejšiu“ verziu MID-GTX a držia veľmi obstojne. Cena JEDNOZNAČNE odzrkadľuje kvalitu topánok LOWA.

Zobral som Z-8 GTX na záťažovú prechádzku a otestoval ich aj vo vode. Stál som v prúde tečúceho potoku 15 minút s vodou vyše úrovne členku a moje ponožky ostali suché. Cítite chlad vody, ale to je tak všetko. Gore-Tex® membrána aplikovaná na týchto topánkach je plne vodeodolná a vysoko priedušná. Už po chvíli bolo zreteľne vidieť, ako ich povrch schne.

 

V tejto pozícií som stál 15 minút. Žiadna voda sa nedostala dnu do topánky

Tiež boli veľmi stabilné pri štveraní sa do prudkých svahov. Podrážka, vyrobená z polypropylénu vstreknutím (MONOWRAP® technológia), mi poskytla dobrý grip. Driapal som sa hore bez problémov či pošmyknutí. Polstrovaný jazyk a uzatvorené šnurovacie háčiky- vyrobené zo zmesi zinku a hliníku – držia vaše nohy na svojom mieste pevne až do chvíle, kým topánku nerozviažete.Koža je odolná. Hydrofóbny semiš je vodeodolný. Taktiež veľmi rýchlo schne a drží si farbu.

 

Podrážka je veľmi stabilná a ponúka dostatok gripu na lezenie do kopca

Kráčal som aj po hrbolatom teréne, aby som otestoval oporu kotníku a môžem povedať, že členky mali dostatok opory, no zároveň topánk a poskytla dostatočnú pružnosť potrebnú pre manévrovanie. Tu je zrejmé, prečo ich používajú vojaci. Väčšina pechoty chodí nespočetné množstvo hodín po rôznych typoch terénov. Z-8 GTX im pomáha ochrániť členky a udržať ich pevné a stabilné.

 

Ďaľšia fotografia v tečúcej vode

Ako bývalý vojak môžem povedať, že LOWA Z-8S GTX by bola mojou prvou voľbou pri dlhých pochôdzkach a operáciach v zlom počasí. Topánky reagujú veľmi dobre aj v piesku, čo z nich robí výbornú voľbu pre misie na blízkom východe.

 

CENA 193,80 €. Sú hodné každého jedného centu! Vysoko ich odporúčam.

Originál (zdroj) – https://loadoutroom.com/11103/lowa-z-8s-gtx-reviewed/

 

 

 

Prihlás sa na odber!

Po vyplnení formulára ti príde potvrdzujúci e-mail a už ti

neunikne žiadna novinka z nášho blogu.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *