HELIKON UTP NOHAVICE

Úvod

Ako ďalší objekt mojej recenzie som si vybral polotaktické, polocivilné nohavice, z asi najpodarenejšej produktovej línie Helikonu „urban tactical line“. Ide o nohavice s príznačným názvom urban tactical pants, v skratke UTP. Celá táto produktová línia UTL je zameraná civilnejším smerom čo sa vzhľadu týka, no nestráca nič na funkčnosti, ktorou by mohla konkurovať mnohému rýdzo taktickému oblečeniu. No ale vráťme sa k recenzovaným nohaviciam.

Vzhľad a zloženie

Helikon ponúka svoje UTP až v šiestich farebných variáciách a dvoch rôznych materiálových zloženiach. Pri UTP si máte ozaj z čoho vyberať, predávajú sa v čiernej, olivovej, khaki, coyote, jungle green a asi najcivilnejším vzhľadom sa môžu pochváliť vo farbe denim.

 

 

Pre ľudí, ktorým by chceli tieto nohavice v kamufláži helikon pripravil aspoň jednu variantu v maskovacom vzore camogrom (helikoňácka obdoba multicam-u). Ako som už na začiatku kapitoly písal pri UTP máte na výber z dvoch materiálov, buď 97% bavlna, 3% spandex, tento variant nohavíc pôsobí veľmi pevno a masívne ,materiál má väčšiu gramáž, necelých 0,8kg. Druhý variant je Rip-Stop materiál (60% bavlna, 37% polyester, 3% spandex ). Nohavice pôsobia veľmi ľahko a pohodlne, sú vhodné najmä do teplejšieho počasia. Ale dosť bolo už údajov ktoré si každý z vás vie prečítať aj na web stránke výrobcu, poďme na reálne testovanie. Prvé čo som si všimol keď som si obliekol UTP-čka bolo, že sú neobyčajne pohodlné až som mal pocit že mám oblečené tepláky, no dobre možno trochu preháňam, ale naozaj som sa cítil pohodlne. Je to spôsobené použitím spandexu, ktorý dodáva UTP-čkám pružnosť. Pozriem do zrkadla a vidím, že nemám na sebe žiadne obyčajné „kapsče“.

 

 

Nohavice majú užší strih. Vyzerajú nezvyčajne ale dobre. Prezerám si nohavice ktoré sú ozaj dobre spracované, pevné švy, solídny materiál, aj keď občas nejaká tá nitka trčí, ale to sa dá prehliadnuť, teda radšej odstrihnúť. Veľmi sa mi páči detail na ľavom vrecku nohavíc, je tu našitý malý gumený štítok s logom helikonu. Viem, že je to drobnosť, ale mne sa proste páči ten bojový chameleón. Čo sa mi na druhej strane až tak nepáči je všitá guma v páse nohavíc, ktorá má za úlohu vás čo najlepšie obopnúť, ale nieje veľmi estetická. Nohavice majú spolu 12 vreciek. Vrchné, predné dve vrecká majú praktickú vychytávku. Tou je dvojité obšitie lemov, ktoré zabraňuje krčeniu, pri zachytávaní klipu noža či baterky a tým predchádza vydraniu či prederaveniu vrecka. Najpríjemnejším prekvapením pre mňa boli bočné vrecká na stehnách so zipsovým zatváraním. Vrecká sú veľmi dobre vymyslené, sú dostatočne objemné no aj pri plných vreckách ste schopný akéhokoľvek pohybu, bez toho aby vrecká nepríjemne plantali, proste držia.

 

 

Ďalšie dve vrecká sú umiestnené na prednej časti stehien. Sú ušité akoby presne na „jablčný“ telefón no samozrejme vojde tam väčšina mobilov. Vrecká majú chlopne na suchý zips a tak telefón nevypadne, no máte k nemu ľahký prístup aj keď sedíte, nemusíte ho loviť z predných vreciek ako na rifliach. UTP-čká disponujú aj skrytými vreckami, do ktorých bez problémov vojde pištoľový zásobník, či menší teleskopický obušok.  Na zadku sú dve šikmé hlboké vrecká bez chlopne či iného prekrytia. V týchto vreckách sa nachádzajú ešte dve menšie vrecká, ideálne na malé svietidlo. Nohavice sú spevnené na kolenách zdvojenou látkou. Z vnútornej strany nohavíc sa dajú vložiť neoprénové či iné chrániče kolien.

Použitie:

Nohavice UTP sú určené najmä na bežné civilné použitie, pre ľudí čo si potrpia na praktické, kvalitné a pohodlné nohavice s veľkým počtom vreciek. Nie je žiadny problém v nohaviciach vykonávať aj športové či iné pohybovo náročné aktivity. Sú to prosto univerzálne nohavice v ktorých môžete chodiť do práce a po práci na túru do lesa či na strelnicu.

Technické informácie:

 

Zloženie:
1. Verzia    97% bavlna, 3% spandex  – black, olive, coyote, jungle green, khaki
80% bavłna, 19% polyester, 1% spandex – denim blue
2. Verzia    60% bavlna, 37% poliester, 3% spandex – black, olive, coyote, khaki – RipStop
3. Verzia    50% nylon, 50% bavlna – camogrom – RipStop
Váha:
1. Verzia    0.796 kg – black, olive, coyote, jungle gtreen, khaki, denim blue
2. Verzia    0.624 kg – black, olive, coyote, khaki – RipStop
3. Verzia    0.574 kg – camogrom – RipStop

Zipsy: YKK
Patenty: EUROPEAN PATENT No.001832254-0001, U.S. PATENT PENDING No. 29/374.514
Ponuka veľkostí: S-4XL/R (30/32-42/32), S-4XL/L (30/34-42/34), S-4XL/XL (30/36-42/36)

 

Záver

Na záver iba dodám, že sú to moje najobľúbenejšie nohavice. Proste, dobre vyzerajú a sú navrhnuté akoby presne pre mňa. Nejde síce o najlacnejšie nohavice ale ich kúpu som ani na sekundu neoľutoval. Cena je primeraná kvalite nohavíc. Keby nohavice nemali neestetickú gumu na páse, povedal by som o nich asi, že sú dokonalé. Ide ale iba o môj osobný predsudok.

+/-
+ Ergonomické rozmiestnenie vreciek
+ Civilný vzhľad
+ Veľký výber farieb a veľkostí
+ Pružnosť materiálu vďaka spandexu
– Guma na páse

Prihlás sa na odber!

Po vyplnení formulára ti príde potvrdzujúci e-mail a už ti

neunikne žiadna novinka z nášho blogu.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *