Moderná, funkčná a ekologická košeľa? Presne taká je Defender Mk2 Pilgrim od Helikon-Tex.

Už na prvý pohľad ste si museli všimnúť, že sa jedná o takú “klasickú” drevorubačskú košeľu alebo inak aj Pilgrim. A práve taký je aj názov tohto produktu. Je to Helikon Defender Mk2 Pilgrim vo farbe ginger plaid. Pekné spojenie s hnedou, oranžovou a modrou farbou. Za mňa naozaj veľmi dobre zvolené farebné kombinácie.
A čo viac, strih je parádny, ergonomický, pohodlný a takto by sa o nej dalo hovoriť ďalej.
Možno sa niekomu bude zdať, že preháňam, avšak ja osobne mám tieto košele ozaj rád, pretože sú fakt dobre tvarované a taktiež kvalitne vyrobené. Z tohto dôvodu sú jednou z mojich obľúbených možností na každodenné nosenie. Aj vzhľadom na fakt, že táto farebná kombinácia je dostatočne elegantná kľude do mesta či na spoločenskú akciu.
Niekto by mohol namietať napríklad so slovami veď je to iba ďalšia obyčajná košeľa s dlhým rukávom, so stojacím golierom a zapínaním na klasické gombíky.
Avšak, materiál pri tomto modeli bol zvolený kombináciou polyester, nylon a sorona. Konkrétne v pomeroch 27% Polyester, 54% Nylon a 19% Sorona.
Asi väčšina už pozná materiály ako polyester a nylon. Avšak, čo to vlastne je tá sorona? Sorona, je unikátny prírodný materiál ktorý je mäkký, pružný, vzdušný a zabraňuje tomu, aby sa šíril akýkoľvek zápach. Čo isto popravde mnoho z nás ocení.
Konštrukčne je košeľa, ako môžete vidieť na fotkách veľmi dobre vyriešená.
Ako som už spomínal nosenie je veľmi príjemné. Ja osobne mám 175 cm a pri váhe 75 kg nosím veľkosť S a sedí mi ozaj dobre, nikde ma neťahá. Voľnosť pohybu je taktiež zachovaná ako má byť. Avšak, samozrejme, každý má rád oblečenie na sebe inak, a preto je dobré si vyskúšať rôzne veľkosti.

Poďme sa ale pozrieť na túto košeľu, čo by sme na nej našli. Samozrejme konce rukávov sa zapínajú na gombíky, kde nájdeme klasicky dve polohy. Následne jeden gombík na predlaktí, vďaka čomu sme schopný si rukáv rýchlo rozopnúť a môžeme ho tak ľahko vyhrnúť, aby sme mohli vykonávať nejakú špinavú prácu či už sa jedná o prácu v lese, okolo auta alebo o ošetrovanie na bojisku nakoľko túto košeľu je podľa mňa možné ozaj využiť všade.
Keď ideme vyššie po rukáve prichádzame k sieťovaným otvorom v podpazuší, čo prispieva k vetraniu a odvádzaniu vlhkosti. To oceníme najmä v teplejších dňoch.
Ďalej, k celému komfortu pri nosení dopomáha aj fakt, že vo vnútornej strane goliera je všitá jemná látka, aby ten pocit okolo krku bol čo najjemnejší. Veľkým plusom pre mňa je taktiež, že sa golier svojvoľne nezroluje.
Následne, sa na košeli nachádzajú dve náprsné vrecká zaisťované “chlopňou” so suchým zipsom. Vo vnútri týchto vreciek sa taktiež nachádza sieťovina takže sa to opäť všetko pekne vetrá.
Okrem týchto už spomenutých dvoch vreciek tu ďalej máme ešte aj hrudné, pomerne veľké vrecká taktiež po oboch stranách košele. Tieto sa zapínajú klasickými YKK zipsami.
Opäť skvelo premyslené. Gombíky na samotné zapínanie košele sú velice pevné tak ako aj celá košeľa. Čo sa mi ďalej páči je, že sa na košeli nachádza malé pútko v strede hrudníka, kde si je možné pokojne odložiť napríklad okuliare alebo priviazať šnúrku od buzoly, aby ste ju mali vždy po ruke a nestratili ju. Alebo si tam viete dať čokoľvek, čo vám vlastne napadne, keďže fantázií sa medze nekladú.
Velice sa mi ľúbi, že okrem toho, že sú tu použité pokročilé, moderné a kvalitné materiály tak skrátka košeľa je vymyslená s dôrazom na jej použiteľnosť a nachádza sa tu množstvo vreciek a podobných vymožeností, čo nie všetky košele tejto kategórie od iných výrobcov ponúkajú.
Táto košeľa je dokonca vyrobená s certifikáciou Bluesign, čo je vlastne najstriktnejšia certifikácia ohľadom textilného priemyslu. Takže vlastne je s najväčším ohľadom na životné prostredie, a preto ju pokojne môžeme nazvať ekologickou.
Dokonca sa vyznačuje aj UV faktorom 50 takže vás bude chrániť pred slnkom, čo je podľa mňa úplne úžasné.

Takže, keď si to všetko zhrnieme:
+ sú použité kvalitné materiály vďaka čomu je príjemná na nosenie
+ skvelý strih a veľmi dobre rozložené vrecká
+ použiteľná v lese rovnako ako v meste vzhľadom na vkusný dizajn
+ UV ochrana je už len taká čerešnička na torte

Ďakujem za pozornosť a verím, že tieto riadky vám pomohli k rozhodnutiu taktiež si zadovážiť túto super košeľu.

Díky Čauko.

Patrik

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *