Varusteleka challenge 2021

Súčasná pandémia nabúrala všetky podoby života a nevyhli sa tomu ani pochodové akcie vojakov Fínskych obranných síl. Preto Varusteleka, čo je najväčší military obchod v Európe, prišiel s výzvou na vlastný diaľkový vojenský pochod a to pre všetkých, ktorí chceli na chvíľu zabudnúť na aktuálnu pandémiu a prečistiť si hlavu a spraviť niečo pre svoje zdravie. Cieľom výzvy bolo totiž inšpirovať ľudí po celom svete, aby vyšli na čerstvý vzduch a zodpovedne si zacvičili. Takýto pochod je skvelým tréningom nie len pre vojakov, no zároveň pre každého, kto má rád prírodu a chce sa udržať vo forme.

Pravidlá boli jednoduché : Oblečte sa, nazujte na seba svoje military topánky a na chrbát si hoďte batoh s výstrojom ťažkým minimálne 10kg. A potom hurá na cestu dlhú minimálne 25km. Výzva bola rozdelená na tri divízie, ak ste chceli preveriť všetky svoje možnosti bolo možné podstúpiť túto výzvu aj v „korona“ verzii a celý pochod zvládnuť v plynovej maske.

V Muničáku sme pre túto výzvu zbalili LOWA a Salomon topánky, Adventure Menu, Numbat „podprsenku“ od Helikonu, batoh Halifax od Direct Action, Vanguard nohavice, outdoorové riady ešusy, sušené mäso jerky, kopu ponožiek, tričká do zálohy, varič a hrnček.

Naša výprava sa skladala z dvoch skupín, každá vyrazila z iného miesta. Batohy sme mali naložené od 15 kg do 20 kg. Prvá skupina vyrazila zo Sološnice a počas dňa sme vyšliapali na Čermák, kde sme sa stretli s druhou skupinou vyrážajúcou z opačnej strany a teda z Bratislavy. Na druhý deň prvá skupina pokračovala po Ceste hrdinov SNP na Pezinskú Babu. Občerstvili sme sa a pokračovali ďalej ku Konským Hlavám. Víkend sme zakončili po zhruba 45 km na Bielom kríži. Druhá skupina prešla približne 50 km.

Obuv LOWA aj Salomon zvládli túru na jednotku. Rovnako odporúčame aj Vanguard nohavice, ktoré boli veľmi priedušné a výborne sa v nich hýbalo. Jedinú časť našej výbavy, ktorú by sme zmenili, bol batoh Halifax. Ide síce o skvelý a kvalitný batoh, ktorý často využívame, napríklad na strelnicu. Na takúto túru by sme však nabudúce zobrali iný, viac prispôsobiteľný turistický batoh. Okrem občerstvenia na Pezinskej Babe sme si pochutnávali na Adventure Menu, čo je za nás top. Energiu sme dopĺňali chutným sušeným mäsom jerky a džúsikom. 😉

Našu zvolenú trať sme prešli za približne 10.5 hodiny čistej chôdze. Nastúpali sme skoro 1200m a „naklesali“ cca 900m.

Cesta hrdinov SNP, po ktorej sme šli, sa však tiahne po celom Slovensku a meria 770 km veríme, že jedného dňa si ju šupneme celú. Napíšte nám do komentárov, či sa vám už podarilo absolvovať Cestu hrdinov SNP od začiatku po koniec. Určite nás zaujímajú vaše tipy a postrehy. 😉

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *