ZiPPo

História

Od výroby prvého zippo zapalovača ubehlo neuveriteľných 86 rokov. Zakladateľom spoločnosti bol američan George G. Blaisdell, ktorý pracoval v rodinnom podniku,kde sa priučil práci s kovom.
V roku 1932 založil vlastnú spoločnosť v rodnom Bradforde a o rok na to vyrobil svoj prvý model. Inšpiroval sa neobratnym rakúskym zapalovačom, ktorý ste museli držať oboma rukami,no zaujalo ho na ňom, že horel aj napriek silnému vetru. Názov “Zippo“ je odvodený od anglického slova “zipper“ čo v preklade znamená zips. Blaisdell mal rád ako to slovo znie a „zippo“ sa mu zdalo byť modernejšie. Prvý zapalovač stál 1,95 dolára, čo bola na tú dobu celkom odvážna cena. Bolo však k nemu ponúknuté niečo špeciálne, niečo naviac. Doživotná záruka! Tvrdil, že zapalovač je nezničiteľný a pri akejkoľvek poruche ho opraví alebo vymení zadarmo, čo platí dodnes.

Motto spoločnosti: „Zippo funguje alebo ho opravíme zadarmo!“

Zakladateľ spoločnosti- američan George G. Blaisdell

Využitie v armáde

Zippo zapalovače sa však stali naozaj populárnymi až v armáde spojených štátov počas vojny. Boli neodmysliteľnou súčasťou každého vojaka a boli považované za talizman pre šťastie. Na jeho lesklé kovové púzdro si vojaci vyrývali svoje mená, rôzne nápisy, obrázky, proste všetko to, čo ich len mohlo napadnúť. Voľnú plochu začali využívať aj firmy, ktoré si zippo hromadne objednávali a zo zapalovačov sa stali univerzálne reklamné nosiče.

Zapaľovač ziPPo ktorý patril vojakovi bojujúcemu vo Vietname

ZiPPo dnes

Zippo Manufacturing Company je dnes úspešná a dobre fungujúca spoločnosť, ktorá za vyše osemdesiat rokov po celom svete predala viac ako päťsto miliónov zapaľovačov, firma má už dnes aj svoju kolekciu oblečenia, nožov ale aj outdoorovej výbavy. Hovorí sa, že každý chlap by si mal svoje zippo kúpiť sám a vybrať si model, ktorý mu najviac vyhovuje a ktorý sa stane jeho súčasťou až do konca života.Zaujímavosť: Zippo je najobsadzovanejším (ne)hercom v histórii filmu. Spoločnosť si vedie podrobné štatistiky a v jej zozname je vyše tisícpäťsto filmov, v ktorých sa ich výrobok objavil..

Zaujímavosť:

Zippo je najobsadzovanejším (ne)hercom v histórii filmu. Spoločnosť si vedie podrobné štatistiky a v jej zozname je vyše tisícpäťsto filmov, v ktorých sa ich výrobok objavil…

 

ZiPPo vo filme Pulp Fiction

 

 

Prihlás sa na odber!

Po vyplnení formulára ti príde potvrdzujúci e-mail a už ti

neunikne žiadna novinka z nášho blogu.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *