Helikon-Tex Flanelová Košeľa MBDU: Spojenie Taktickej Funkčnosti a Civilného Dizajnu

Streľba, podobne ako iné aktivity, sa musí neustále vyvíjať a prispôsobovať. Mnohí strelci teraz preferujú nenápadné, no praktické a kvalitné oblečenie pri prechode na a zo strelnice. Spoločnosť Helikon-Tex na túto potrebu reagovala pridaním vysoko praktického vybavenia s civilným vzhľadom do svojho sortimentu taktického oblečenia.

Jedným z nových prírastkov je flanelová košeľa Helikon Modern Battle Dress Uniform alebo skrátene jednoducho MBDU, ktorá sa nachádza v ich línii oblečenia Patrol. Táto línia je zameraná na vojenské použitie a zahŕňa bojové oblečenie a uniformy. Nová flanelová košeľa je adaptáciou pôvodného modelu MBDU a je ideálna aj pre športových strelcov.

Košeľa, ktorú nosím už približne pol roka, je konkrétne vo farebnom prevedení Ruby Plaid, čo ju robí vhodnou na každodenné nosenie. Je vyrobená z ľahkej a odolnej látky, ktorá je mäkká na dotyk a pohodlná. Anatomický strih poskytuje flexibilitu a voľnosť pohybu pri dynamickej streľbe. Elastické pásiky z materiálu „VersaStretch“ zvyšujú odolnosť proti oderu a zaisťujú pohodlie od priedušného sieťovaného podpazušia až po spodný lem. Antibakteriálne vlastnosti a ochranný faktor proti ultrafialovému žiareniu (UPF) 50 poskytujú dodatočnú ochranu.

Podpazušie je vybavené sieťovinou pre lepšiu ventiláciu, čo zabraňuje zadržiavaniu potu. Celkový dizajn košele je klasický flanelový, dostupný aj v ďalších farebných variantoch ktoré jednoznačne stoja za pozretie. Košeľa sa zapína pomocou veľkých gombíkov kanadského štýlu, ktoré sú praktické aj pri nosení rukavíc. Manžety sa nastavujú suchým zipsom a na ramenách sú panely na nášivky. Rukávové vrecká so zipsami YKK a dve náprsné vrecká taktiež na YKK zips dopĺňajú jej praktickosť. Robustné gombíky sú umiestnené na nylonovom zášve, čo zvyšuje ich odolnosť.

 

Plusy:
Flexibilný a pohodlný strih
Priedušné materiály
Antibakteriálne vlastnosti a UPF 50 ochrana
Praktické vrecká so zipsami YKK
Robustné gombíky vhodné pre manipuláciu v rukaviciach

Mínusy:
Vyššia cena môže byť pre niektorých odradzujúca
Niekto by mohol preferovať prírodné materiály pred polyesterom
Helikon-Tex flanelová košeľa MBDU je vynikajúcim príkladom toho, ako môže byť taktické oblečenie praktické a štýlové zároveň. Ak hľadáte kvalitné a pohodlné oblečenie na streľbu, určite stojí za zváženie.

Diky, Čauko

Patrik

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *