Batoh Assault 20l od Mil-Tecu nájde uplatnenie počas celého dňa

Assault, v preklade útok alebo napadnutie, je terminológia ktorá sa používa v armáde, a práve odtiaľto sa Mil-Tec inšpiroval. Podarilo sa im spraviť všestranný, kompaktný batoh do ktorého si zbalíte tie najnevyhnutnejšie veci na akciu alebo krátky pobyt. Poviem Vám čo mi na tomto batohu vyhovuje, načo sa dá všetko použiť, ktoré veci na prekvapili, ale aj ktoré ma sklamali.

Spoločnosť Sturm Handels GmbH pod ktorú Mil-Tec spadá bola založená v roku 1971. Zameriava sa na výrobu oblečenia, taktického vybavenia a doplnkov pre outdoorové aktivity. Je to síce „low cost“ značka ale niekedy dokáže prekvapiť a to je aj prípad batohu Assault. Poďme si povedať troška o technických parametroch, materiáli a čo všetko má k dispozícii.

Taktický batoh  ASSAULT 20l je možné zohnať vo woodland, olivovej ,čiernej, flecktarn, vegetato, multicam, urban grey a dokonca aj v červenej farbe. Možnosť výberu vzoru naozaj nie je pri miltecu problém lebo robí skoro všetky vzory. Batoh má objem 20 litrov a rozmery cca 42 x 20 x 25 cm. Pri objeme 20l sa zastavím. Je to ideálna veľkosť na krátke assault akcie, kedy si beriete so sebou len to potrebné. Samozrejme, ja som našiel uplatnenie aj inde a to na krátkych túrach po okolí alebo proste len na malý nákup. Predsa len keď si zamilujete army veci tak ich nosíte všade a využívate ich každý deň. Pokiaľ sa viete dobre zbaliť a využiť celý objem batohu, jednodňové túry sú s týmto batohom úplne v pohode.

 K samotnému vnútru batohu. Batoh má za chrbtovou časťou kapsu na hydratačný systém, chrbtová časť a popruhy majú odvetrané polstrovanie, ale na môj vkus celkom tenká zadná stena ktorá nie je vystužená. Bohužiaľ nezabráni ak batoh narvete do fulky, aby vás nič netlačilo. Chrbtová časť sa ľahko zdeformuje a to na komforte nepridáva. Ramenné popruhy sú na môj vkus tenké a keď batoh naložíte do fulky ako som spomínal, môžu vás po niekoľkých hodinách rezať. Bedrový pás je samozrejmosťou a myslel som, že aj hrudný pás bude samozrejmosťou ale nie. To je zadná časť.

Keď prejdem do jadra, tak batoh má dva hlavné úložné priestory a dve priestranné kapsy na prednej strane. Čo mi hneď udrelo do oka bol zips na hlavnom úložnom priestore, ktorý je až po dno batohu čiže viete si rozopnúť batoh a máte prístup aj k veciam, ktoré máte v spodnej časti bez toho aby ste boli nútený všetko vybaľovať.  Zipsy sú dvojcestné, majú očká ktoré viete dobre uchopiť aj s rukavicami. Bohužiaľ YKK zips tu nenájdete ale je to pochopiteľné vzhľadom k cene. V predných kapsách nájdete miesto pre veci ktoré chcete mať po ruke alebo oddelené od ostatných. Celkom sa mi páči organizér v prednej kapse, kde si viete veci pekne usporiadať. Na prednej a bočnej  strane je molle systém takže dodatočné kapsy s molle systémom jednoducho pripojíte. Horná kapsa je vybavená velcro panelom kde si môžete dať patche a nášivky.

Zhodnotenie na záver.

Batoh ASSAULT 20l je vhodný na každodenné využitie či už do práce, školy, na kratšiu turistiku. Pomer cena a kvalita je celkom slušná. Z vlastnej skúsenosti viem že batohy od MIL-TECu niečo vydržia a celkom dobre slúžia aj po dlhšej dobe. Nie je to ale batoh na profi využite skôr by som povedal že si ho zamilujú  turisti a ľudia ktorým sa páči armádny štýl. Zaujal ma aj „slim line“ dizajn batohu ASSAULT. Taktiež si cením prístup do celého hlavného priestoru vďaka zipsu po celom obvode. Takže keď pôjdete kamkoľvek na kratšiu turistiku, ASSAULT bude správna voľba. Moje hodnotenie je 7/10

Autor: 9blacktrees

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *